Tidigare i höst blev det känt att HeidelbergCement, där Byggmaterialindustriernas medlemsföretag Cementa, Jehander och Betongindustri ingår, och den ideella organisationen Ingenjörer utan gränser inleder ett samarbete. Syftet är att genom utveckling av infrastruktur förbättra tillvaron för människor som lever i utsatta områden.

Ingenjörer utan gränser är en icke-statlig organisation som arbetar med utmaningar förankrade i FN:s utvecklingsmål och genomför ett antal projekt varje år runt om i världen. Projekten grundar sig i lokala behov och främjar hållbar teknik där ett nära samarbete med företagspartners är viktigt för genomförandet av projekten.

Giv Brantenberg, General Manager för HeidelbergCement Northern Europé, ser fram emot projektet.

– Vi kommer att hjälpa till att bygga robusta samhällen i många delar av världen, där god resursanvändning och hållbara lösningar med liten klimatpåverkan kommer att vara viktiga faktorer.

HeidelbergCement som är en av världens störta leverantörer av byggmaterial med ca 55 000 anställda världen över har stor kunskap inom samhällsbyggnad och produktion av byggmaterial. Ett partnerskap med Ingenjörer utan gränser passar därför bra ihop med HeidelbergCements vision om att bygga ett långsiktigt hållbart samhälle.

Läs mer >>